Berichten zoeken

De leukste kinderkleding van Mini Rodini

Het kinderkleding merk Mini Rodini is afkomstig uit Zweden. In iets meer dan 15 jaar is het merk uitgegroeid tot een zeer invloedrijk bedrijf voor kinderkleding. Zoals de naam al doet vermoeden straalt de kleding een vrolijkheid uit, waar ouders en kinderen graag mee geassocieerd willen worden. De prints zitten vol humor, iets dat de oprichter, de Zweedse illustrator Cassandra Rhodin, vanaf het begin heeft geprobeerd in de kleding te verwerken. De designs blinken uit in originaliteit. Mini Rodini is inmiddels zo succesvol geworden, dat de kleding wereldwijd in meer dan 200 winkels wordt verkocht.

Unieke samenwerking

Mini Rodini is bezig om de toekomst veilig te stellen door relaties aan te knopen met invloedrijke stylisten. Eén van de meest in het oog springende samenwerkingen is die met de beroemde stylist B. Akerlund. Die heeft een stijl ontwikkeld waar grote sterren als Lady Gaga en Madonna veel waardering voor hebben. Het eerste resultaat van deze samenwerking belooft veel voor de toekomst. Want de rock en roll stijl van Akerlund en de illustraties hebben geresulteerd in de zeer succesvolle en populaire Rebel With A Cause collectie. Voor kinderen is het een feest om in die vrolijke en eigentijdse kleding rond te mogen lopen.

Focus op duurzaamheid

Het is in de moderne modewereld not done om nog langer gebruik te maken van grondstoffen die schadelijk zijn voor het milieu of productiemethoden waarbij arbeiders worden uitgebuit. Mini Rodini is zich daar terdege van bewust en draagt dat ook uit. Voor de grondstoffen van de kleding worden stoffen gebruikt die 99 procent duurzaam zijn. Dierlijke producten worden niet gebruikt. De stoffen bestaan onder anderen uit biologisch geproduceerd katoen van de hoogste kwaliteit, gerecycled polyester en gerecyclede petflessen. Gedurende het volledige productieproces wordt rekening gehouden met het milieu en met de impact op de gezondheid van mensen.

Uitstraling

Als je goed kijkt naar de kinderkleding van Mini Rodini is de achterliggende filosofie in de prints en illustraties van de kleding terug te vinden. Ondanks dat de kleding er hip uitziet en actieve kinderen stimuleert om kattenkwaad uit te halen, is de kleding uitgesproken zacht om aan te voelen. De prints zelf verwijzen duidelijk naar de natuur, zoals wel blijkt uit een pakje met een luipaardprint en een t-shirt en bijbehorende broek waar apen en bananen op zijn gedrukt. De nieuwe collectie uit najaar 2022 heet Going Wild in the West en bevat veel paardenprints.

Tip: Kloffiesenkoffies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *