Berichten zoeken

3 tips om je kast te organiseren

Wordt het tijd om je kast te organiseren? Misschien liggen er wel meerdere kledingstukken achterin je kast stof te vangen. Het wordt dan tijd om deze naar voren te halen. Hoe je je kast organiseert, is afhankelijk van de grote, hoeveel items je moet opslaan en hoe gemakkelijk je de kleding wilt vinden. Zo wil je dat leuke jurkje van Smashed Lemon natuurlijk super snel kunnen vinden. Hieronder staan 3 tips voor je uitgewerkt!

Weet wat je hebt

Als je weet hoe groot je kast is en hoeveel erin past, is het ook belangrijk om te weten wat voor kleding je hebt. Wanneer je te veel kleding hebt en het niet allemaal in je kast past, is het slim om andere opbergruimtes te hebben. Zo kun je een mooie trui kopen bij Summum, maar als je die in de lente en zomer niet draagt, kun je beter op een andere plek opbergen. Zo creƫer je ruimte voor de items die je wel vaak draagt. Zo kun je opbergbakken of dozen gebruiken om je winterkleren in te bewaren tijdens de warme maanden. Wanneer deze dozen transparant zijn kun je alle items gemakkelijk terugvinden wanneer het weer tijd is om ze te dragen.

Sorteer

Een heel slimme manier om je kast te organiseren is een door de items te sorteren. Je kunt dit doen op kleur, grootte of hoe vaak je iets draagt. Op deze manier kun je alles gemakkelijk vinden wanneer je het nodig hebt. Hierbij kun je ook denken aan accessoires. De items die je vaak draagt, kun je ophangen of neerleggen. De items die je minder vaak draagt, kun je opbergen. Denk aan sieraden. Je lievelings ketting kun je ergens ophangen waar je hem snel kunt pakken. Terwijl je je andere sieraden misschien liever in een doosje stopt. Je kunt zo ook veel ruimte besparen. 

Gebruik rekken

Wanneer je veel accessoires of schoenen hebt, is het slim om daar speciale rekken voor te kopen. Met accessoires voorkom je zo dat je spullen kwijtraakt of dat sieraden in de knoop komen te zitten. Je kunt alles in een oogopslag zien en het is goed te vinden. Dit is ook een manier om ruimte te besparen. Een schoenenrek is ook handig voor als je gasten hebt. Zo kunnen zij netjes hun schoenen opbergen en voorkom je een slordige boel bij je deur. Al met al is het een heel fijne manier om georganiseerd te blijven.