Berichten zoeken

Mogelijkheden om kleding te bedrukken

Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om kleding te laten bedrukken. In vergelijking met 10 jaar geleden kunnen de kleding drukkerijen tegenwoordig veel meer. In Den Haag zit de specialist op het gebied van het bedrukken kleding Den Haag. De kwaliteit en duurzaamheid is ook nog eens enorm verbetert. In dit artikele lichten wij een aantal mogelijkheden uit. 

Kleding borduren

Wanneer je professionele bedrijfskleding wilt laten maken, kies dan zeker voor borduren. Met borduren krijg je absoluut het beste resultaat. Bij borduren kan je vrijwel alle kleuren uitkiezen die er zijn. Je zal ook merken dat borduren veel duurzamer is, de kleding gaat namelijk veel langer mee. Bij het bedrukken van kleding, kan het zijn dat een logo na een bepaalde tijd vergaat. Wist je dat je bedrijfskleding kan aftrekken van de belasting? Wanneer er minimaal 70cm2 van de kleding is geborduurd of bedrukt dan is het fiscaal aftrekbaar. 70cm2 heb je al redelijk snel. Dit zijn meestal 2 bedrijfslogo’s. Je zou bijvoorbeeld een bedrijfslogo voorop kunnen plaatsen en achterop een tekst. 

DFT printen

Met DFT printen kan je onder andere t-shirts en hoodies bedrukken. Je kan jouw afbeelding naar de drukkerij sturen en zij zorgen voor het juiste formaat van de afbeelding. Zorg er altijd voor dat je een afbeelding in hoge kwaliteit aanlevert. Heb je het juiste formaat voor de afbeelding, wordt de opdracht verzonden naar een printer. De afbeelding wordt vervolgens afgedrukt op een zogenoemde petfilm. Dit gaat vervolgens naar een container met granulaat poeder waarna de bedrukte petfilm samen met het poeder door de droger gaan. Als allerlaatste stap zal een warmte pers het product afmaken. Het mooie van DFT printen is, dat het proces milieuvriendelijk is. Er is getest met DFT geprinte logo’s op t-shirts, de t-shirts bleven tot wel 60 wasbeurten eruit zien als nieuw. 

Zeefdruk bedrukken

Bedrukken met een zeefdruk werkt als volgt. Een zeef is een fijn stuk gaas dat over een raamwerk is gespannen. Op de zeef wordt het sjabloon gelegd wat bedrukt moet gaan worden. Het speciaal gemaakte sjabloon heeft allemaal kleine gaatjes. Door deze gaatjes kan de inkt gelaten worden. Wanneer je een logo hebt uitgekozen met meerdere kleuren, dan moet voor iedere kleur een andere zeef gemaakt worden. Dit betekent ook dat je moet wachten totdat de gedrukte kleur droog is. Wanneer de eerste kleur droog is, kan je pas verder met een tweede kleur. Doordat er bij zeefdrukken een zeer dikke laag inkt wordt aangebracht, zijn de kleuren zeer duidelijk. De basiskleur van het t-shirt zal dus weinig tot geen invloed hebben op het gedrukte logo.